YENİ ! 2. ERASMUS+ PROJEMİZ BAŞLADI !

´1,2,3 Benimle Matematik Oyna´ Erasmus+ Projemizin İlk Toplantısı Polonya´da Yapıldı

İlimtepe İlkokulu'nun Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) Erasmus+ Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) faaliyeti kapsamında 2018 yılı Teklif Çağrısı Döneminde sunulan ve Ulusal Ajans tarafından kabul edilerek desteklenen '1,2,3, Benimle Matematik Oyna ! ' isimli proje çalışmaları Polonya'nın başkenti Varşova kentinde ilk toplantı ile başladı.

İki yıl sürecek proje kapsamında İspanya, Türkiye, Polonya, Slovenya ve Romanya ülkelerinden okulların ortaklaşa yürüteceği çalışmalar kapsamında proje konusu matematik üzerine, çocukların okul öncesi eğitim sürecinde oyun ve çeşitli etkinlikler ile Matematiği severek kavramasını hedefleyen ve ortak ülkelerin eğitim sistemleri ile kültürel unsurlarını birbirlerine tanıtarak kaynaşmayı hedefleyen çalışmalar Polonya'da yapılan ilk toplantı ile başlatıldı.

Polonya'daki toplantıda biraraya gelen ve öğretmenlerden oluşan ortak okul heyetleri tarafından öncelikle sınıfları ve dersleri gözlemlemiş, proje konusu ile ilgili örnek etkinlikler takip edilmiş, öğrencilerin misafir ülkelere ait folklor gösterileri izlenmiş, Polonya yerel lezzetleri sunumları tecrübe edilmiş, her ülke kendi ülkesini ve okulunu görsel sunum ile tanıtmış  ve proje toplantılarını gerçekleştirdikten sonra Slovenya'da Haziran ayında yapılacak ikinci toplantıya kadar yapılacak çalışmalar karara bağlandıktan sonra Varşova kentinin tarihi ve kültürel yerleri ziyaret edilerek çalışmalar tamamlanmıştır.

20-12-201820-12-201820-12-201820-12-2018

Yayın: 20.12.2018 - Güncelleme: 03.03.2021 14:04 - Görüntülenme: 636