Kurum Adı : İlimtepe İlkokulu
WEB Adresi : http://ilimtepeio.meb.k12.tr
Adres : İlimtepe Mah.19.Sokak.No10 İlimtepe/Körfez/KOCAELİ

VİZYON
Paydaşlarımızın; bir takım çalışması anlayışıyla, kendisini bu takımın anlamlı bir elemanı saydığı, veli-okul ve çevre ile bütünleşip öğrencilerimize mükemmel ve pozitif öğrenme ortamları sağladığı, Türkiye’nin iyi okul standartlarına uygun ortamı yaratmış ve okul çağındaki her bireyin eğitim-öğretim görmek istediği en önde gelen eğitim kurumlarından biri olabilmek.

MİSYON
Okul üyelerini olumlu öğrenme kültürü oluşması için teşvik etmek, bilgi ve başarıya saygı göstermek, bağımsız düşünebilen bireyler yetişmesini sağlamak, her öğrencinin bireysel gelişimine odaklanarak, fiziksel, sosyal ve duyuşsal gelişimine katkı sağlamak, öğrencilerimizi, sorumluluk sahibi birer genç olarak hayata hazırlamak. Çağdaş bir kuşak yetiştirerek, çağdaş Türkiye’nin oluşmasında pay sahibi olmanın onurunu paylaşmaktır.

BAŞARILAR
1-Okulumuz, TKY çalışmalarıyla da ilde dikkatleri üzerine çekmiş, yılın kaliteli okulları kurum bazında 2007 ve 2009’da Kocaeli il 2.si, 2012’de il 3.sü başarılarını kazanmıştır. 2-Okulumuz, okulların temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak MEB ve Sağlık Bakanlığının ortaklaşa düzenledikleri yarışmada aralıksız olarak 4 defa “En Temiz Okul” seçilmiş ve “Beyaz Bayrak” almaya hak kazanmıştır. 3-Okulumuz teknoloji tasarım ve görsel sanatlar öğretmenlerinin girişimleri neticesinde, 2011’de, Körfez Belediyesi işbirliğiyle ilçede “Fikrim Geldi” tasarım yarışması düzenlemiş, öğrenciler velileriyle birlikte tasarımlarını sergilemişlerdir. 4-Okulumuz 2015 yılında düzenlenen bilgi yarışmasında ilçe 2.si olmuştur. 5-Her yıl resim ve spor dallarında düzenlenen tüm etkinliklere katılmayı bir kültür haline getiren okulumuz, katıldığı her yarışmadan en az bir derece almayı alışkanlık haline getirmiştir.Bunun bir sonucu olarak da okulumuzda madalya müzesi oluşturulmuştur. 6-Okulumuz Erasmus+ Projesi kabul edilmiş ve uygulanmaya başlanmıştır.

Öğretmen Sayısı : 16
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 256
Öğretim Şekli : Tekli
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08.50-14.40
Derslik Sayısı : 30 Atölye-İşlik Sayısı : 3
Fen Laboratuarı Sayısı : 2 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 2
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (8 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 1
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Dogal Gaz

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : 6 km
Ulaşım : Halk Dolmuşları
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Okulumuz Körfez Belediyesi´nin kurmuş olduğu İlimtepe Yapı Kooperatifi tarafından oluşturulan İlimtepe Mahallesi´nde bulunmaktadır.Hemen batısında kalıcı deprem konutları mevcuttur.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: