T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / KÖRFEZ - İlimtepe İlkokulu

İlimtepe İlkokulu

Telefon
2625220388
Belgegeçer
02625220616
WEB
https://ilimtepeio.meb.k12.tr
Adres
İlimtepe Mah.19.Sokak.No10 İlimtepe/Körfez/KOCAELİ
Vizyon
Paydaşlarımızın; bir takım çalışması anlayışıyla, kendisini bu takımın anlamlı bir elemanı saydığı, veli-okul ve çevre ile bütünleşip öğrencilerimize mükemmel ve pozitif öğrenme ortamları sağladığı, Türkiye’nin iyi okul standartlarına uygun ortamı yaratmış ve okul çağındaki her bireyin eğitim-öğretim görmek istediği en önde gelen eğitim kurumlarından biri olabilmek.
Misyon
Okul üyelerini olumlu öğrenme kültürü oluşması için teşvik etmek, bilgi ve başarıya saygı göstermek, bağımsız düşünebilen bireyler yetişmesini sağlamak, her öğrencinin bireysel gelişimine odaklanarak, fiziksel, sosyal ve duyuşsal gelişimine katkı sağlamak, öğrencilerimizi, sorumluluk sahibi birer genç olarak hayata hazırlamak. Çağdaş bir kuşak yetiştirerek, çağdaş Türkiye’nin oluşmasında pay sahibi olmanın onurunu paylaşmaktır.
Başarılar
1-Okulumuz, TKY çalışmalarıyla da ilde dikkatleri üzerine çekmiş, yılın kaliteli okulları kurum bazında 2007 ve 2009’da Kocaeli il 2.si, 2012’de il 3.sü başarılarını kazanmıştır. 2-Okulumuz, okulların temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak MEB ve Sağlık Bakanlığının ortaklaşa düzenledikleri yarışmada aralıksız olarak 4 defa “En Temiz Okul” seçilmiş ve “Beyaz Bayrak” almaya hak kazanmıştır. 3-Okulumuz teknoloji tasarım ve görsel sanatlar öğretmenlerinin girişimleri neticesinde, 2011’de, Körfez Belediyesi işbirliğiyle ilçede “Fikrim Geldi” tasarım yarışması düzenlemiş, öğrenciler velileriyle birlikte tasarımlarını sergilemişlerdir. 4-Okulumuz 2015 yılında düzenlenen bilgi yarışmasında ilçe 2.si olmuştur. 5-Her yıl resim ve spor dallarında düzenlenen tüm etkinliklere katılmayı bir kültür haline getiren okulumuz, katıldığı her yarışmadan en az bir derece almayı alışkanlık haline getirmiştir.Bunun bir sonucu olarak da okulumuzda madalya müzesi oluşturulmuştur. 6-Okulumuz Erasmus+ Projesi kabul edilmiş ve uygulanmaya başlanmıştır.
Öğretmen :17
Öğrenci :350
Derslik :14
Atölye-İşlik :2
Konferans Salonu :1
Spor Salonu :1
Fen Laboratuvarı :2
BT Sınıfı :1
Müzik Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :950
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Tekli
Saatler
08.50-14.40
Isınma
Dogal Gaz
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
Ulaşım
Halk Dolmuşları
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Okulumuz Körfez Belediyesi´nin kurmuş olduğu İlimtepe Yapı Kooperatifi tarafından oluşturulan İlimtepe Mahallesi´nde bulunmaktadır.Hemen batısında kalıcı deprem konutları mevcuttur.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
6 km
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır