e twinning Projemiz Kabul Edildi !

Projemiz 'Felsefeci Kuklalar' , 'Çocuklarla Felsefe'yi amaçlayan, İngilizce olarak ' Philosophy for Children'ın kısaltması olan P4C eğitim yaklaşımını geliştiren Matthew Lipman gibi birçok düşünür ve eğitimci çocuklarla felsefe yönetimini savunan yaklaşımı temel almaktadır. Örneğin; Thomas E. Jackson çocuklarla felsefe uygulamalarının okul öncesi dönemden itibaren eğitim müfredatında yer almasını ve düzenli olarak ders yapılmasını önermiştir. Bu düşünceden hareketle hazırladığımız projemizde, öğrencilerimizin doğuştan var olan merak ve keşif duygularını P4C yöntemi ile destekleyerek, erken yaşta nitelikli düşünme ve yargıda bulunma becerilerini geliştirmeyi, çocuklara soru sorma ve sorgulamayı öğretmeyi, işbirlikçi, eleştirel, özen gösteren,yaratıcı, soruşturan ve sorgulayan birer birey olmalarını sağlarken kuklalar ile süreci dikkat çekici ve eğlenceli hale getirmek amaçlanmaktadır.

12-04-2021

Yayın: 12.04.2021 - Güncelleme: 20.04.2022 15:52 - Görüntülenme: 453